Ajankohtaista

 Asiakastyytyväisyytemme tutkistusti huippuluokkaa

Osallistuimme Taloustutkimus Oy:n asiakastyytyväisyystutkimukseen. Suomen Hautaustoimistojen Liitto ry antoi toimeksiannon Taloustutkimus Oy:lle tutkia jäsenliikkeidensä asiakkaiden palvelukokemuksia. Asiakastyytyväisyystutkimuksen tulokset osoittivat, että 97% asiakkaista ovat hyvin tai täysin tyytyväisiä hautauspalvelun asiakaspalveluun. 98% asiakkaista oli hyvin tai täysin tyytyväisiä siunaus/jäähyväistilaisuuden järjestelyihin liittyen. Tulokset ovat Taloustutkimus Oy:n mukaan poikkeuksellisen myönteisiä.

Tutkimuksessa selvitettiin lisäksi laajemmmin hautaustoimistoihin liitettyjä asenteita ja mielikuvia. Kyselyyn vastaajista osa on käyttänyt hautaustoimistojen palveluita aiemmin, osa ei ole. Tulokset osoittivat, että hautajaisista ja siihen liittyvistä järjestelyistä halutaan tietää enemmän. Tulemme siten omalta osaltamme panostamaan enemmän tiedottamiseen.


 

Aluehallintovirasto AVI suosittelee kirjaamaan omat toiveensa hautausjärjestelyistä

AVI suosittelee, että omat toiveet hautaamisen suhteen kirjattaisiin selkeästi elinaikana. Näin voidaan kuoleman kohdatessa toimia kiistatta henkilön itse toivomalla tavalla, eikä järjestelyjen suhteen jää epäselvyyksiä. Tällöin myöskään jäljelle jääville ei pääse syntymään eripuraa tai epätietoisuutta. Lähde: Aluehallintovirasto

Suomen Hautaustoimistojen Liitto ry on kehittänyt hautaustestamentin, johon voi turvallisesti kirjata omat toiveensa niin tarkasti kuin haluaa. Vaihtoehtona hautaustestamentille on vihkonen, johon kirjataan toiveet ilman todistajia.

Meiltä saatte maksutta apua hautajaisten suunnitteluun ja opastamme mikä vaihtoehto olisi juuri Teidän kohdalla sopivin.

Aloita hautausjärjestelyiden suunnittelu tästä tai varaa aika toimistollemme Espooseen puh. 09 8055 200 tai Helsinkiin puh. 09 493 538. Tiedustelut: palvelu@viipuri-aaltonen.fi


Miten valita hautaustoimisto?

Katso esittelyvideo klikkaamalla tätä linkkiä


Muistomerkkien asennuskausi alkaa kesäkuussa

Kiviä asennetaan tilausjärjestyksessä aina syksyyn asti. Nyt on hyvä aika suunnitella ja tilata muistomerkki. Muistomerkkikuvaston voitte tilata puhelimitse 09 499 041 tai sähköpostitse palvelu@viipuri-aaltonen.fi.

Asennuskausi päättyy hautausmaiden osoittamana aikana, yleensä syys-lokakuussa.


Kuolema- ja työseminaari 13.11.2018

Tulemme osallistumaan Suomen Hautaustoimistojen Liitto ry:n järjestämään Kuolema- ja työ-seminaariin. Seminaari järjestetään kahden vuoden välein.


Hautausalan messut Düsseldorfissa toukokuussa 2018 

Osallistumme Düsseldorfissa neljän vuoden välein järjestettäville hautausalan messuille toukokuusa 2018.


Uutuustuote Venho-arkkumallisto Ratia Brand Co Oy:ltä 

Venho-arkut julkistettiin 18.11.2014. Katso lisää http://kaiho.sht-tukku.fi/sivu.tmpl?sivu_id=533


Sini Israel valittu Suomen Hautaustoimistojen Liitto ry hallitukseen

Sini Israel valittiin Suomen Hautaustoimistojen Liitto ry:n hallituksen jäseneksi liittokokouksessa Porissa 13.9.2014


Kuolema- ja työseminaari 18.11.2014

Osallistuimme Suomen Hautaustoimistojen Liitto ry:n järjestämään Kuolema- ja työseminaariin 18.11.2014, jonka aiheina olivat mm. eri uskontokunnat ja tarttuvat taudit. Seminaari yhteydessä oli ensimmäistä kertaa hautausalan näyttelyosasto, joka oli yleisölle avoin. Seminaari järjestetään kahden vuoden välein.


Hautausalan messut

Osallistuimme Saksassa neljän vuoden välein järjestettäviin hautausalan messuille 30.5.2014.

 

 

Osallistuimme Italian Bolognassa järjestettäviin hautausalan messuihin 21.3.2014. Messuilta tilattuihin uutuus-tuotteisiin voitte tutustua toimistollamme.  


Uutuustuotteemme: Diamant-arkku by Jacob Jensen Design

Jacob Jensen Design, joka on skandinavian vanhin ja yksi arvostetuimmista sekä palkituimmista muotoilu- ja suunnittelualan yrityksistä, on suunnitellut arkkusarjan "Diamant". Arkkujen muotokieli on ajaton ja sopivasti erilainen olematta kuitenkaan liian erikoinen. Arkkusarja on myynnissä Euroopan laajuisesti. Design-talo on myös maailmanlaajuisesti hyvin tunnustettu.

Lisätietoa arkkusarjasta tässä: Linkki Diamant-lisätietoihin 


Kai Aaltoselle Aktiivisuusansiomerkki

Suomen Hautaustoimistojen Liitto ry myönsi Hautauspalvelu Aaltonen Oy:n toimitusjohtajalle Kai Aaltoselle aktiivisuusansiomerkin aktiivisesta työstä liiton ja jäsenistön parhaaksi. Ansiomerkki annettiin Suomen Hautaustoimistojen Liitto ry:n 70-vuotis liittokokouspäivillä 15.9.2012 Kalastajatorpalla. Aktiivisuusansiomerkki myönnettiin ensimmäistä kertaa ja se myönnettiin yhteensä kahdeksalle henkilölle.

Pirjo Aaltoselle on myönnetty Suomen Hautaustoimistojen Liitto ry:n kultainen asiomerkki 17.9.2005 "osoituksena ansiokkaasta toiminnasta Suomen Hautaustoimistojen Liitossa ja hautausalalla." Pirjo Aaltonen on toiminut Suomen Hautaustoimistojen Liitto ry:n puheenjohtajana 2000-2005.


Helsingin seurakuntayhtymä tiedottaa kukista

Arkulle laskettuja muistokukkia ei säilytetä kappeleilla. Kukat on kuitenkin saatavissa kappelilta, jos omaiset hakevat ne seuraavan työpäivän aikana.


Vantaan seurakuntien kirkkoherrojen kokouksessa päätetty seuraavaa:

 

Toimitusvaraukset Pyhän Laurin kirkkoon ja kappeliin on tehtävä hautajaisia edeltävän viikon tiistaina klo 14.00 mennessä ts. hautajaiset järjestyy aikaisintaan puolitoista viikkoa varauksesta. Poikkeukset vain erittäin painavasta syystä. Hautajaisia järjestetään Pyhän Laurin kirkolla ja kappelilla vain torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin. Keskiviikon aika ei enää ole jatkossa saatavana hautaamisia varten.

Seurakuntien kiinteistöpalveluiden hautaustoimi toivoo, että Pyhän Laurin kirkon varauksissa huomioidaan ensisijaisesti arkkuhautaukset. Sama toive koskee Pyhän Laurin kappeleiden lauantai-päivän varauksia.   

 


Malmin kappelit tiedottavat 10/2011

Malmin kappeleilla ei ole käytettävissä cd-soitinta, vaan musiikki soitetaan ainoastaan uruilla. Erityisjärjestelyistä omaisten tulee olla yhteydessä Malmin henkilökuntaan puh. (09) 2340 2855


Kuolema ja työ -seminaari 14.11.2012 Helsingissä

Suomen Hautaustoimistojen Liitto ry järjestää 14.11.2012 klo 9.30 -17.00 Tiedekeskus Heurekassa kaikille avoimen seminaarin, joka on suunnattu erityisesti heille, jotka työssään jollain tavalla ovat tekemisissä kuoleman ja/tai omaisten kanssa 


Surukonferenssi Jyväskylässä 29.-30.3.2012

Konferenssin tavoitteena on lisätä tietoutta surusta ja surevan tukemisesta sekä tuoda esille suomalaista kuolemaan liittyvää tutkimustietoa.

Konferenssi on suunnattu sosiaali- ja terveydenhoitoalan, opetus – ja kasva-
tusalan ja seurakuntien työntekijöille, muille surevia työssään kohtaaville sekä läheisensä menettäneille. Konferenssi on tarkoitettu myös surua ja kuolemaa tutkiville tahoille ja asiantuntijoille.
 

Surukonferenssin järjestävät KÄPY-Lapsikuolemaperheet ry, Suomen nuoret lesket ry, Surunauha ry, HUOMA-Henkirikoksen uhrien läheiset ry ja Suomalaisen Kuolemantutkimuksen Seura.  


Honkanummen kappelit normaalikäytössä 3.1.2012 alkaen


Espoon Tuomiokirkossa urkuremontti 5/2012 valmis


Uusi kysymyspalsta avattu 29.8.2011

Miten toimia kappelissa, kun paikalla on ex-puoliso ja nykyinen puoliso? Mitä tapahtuu uurnanlaskemistilaisuudessa? Voiko lasta ottaa mukaan hautajaisiin?

 *

Oikealla palkissa linkki "Kysy mitä vain". Tätä kautta voit kysyä mitä vain hautaamiseen tai hautausjärjestelyihin liittyvää. Vastaamme keskimäärin 5 vrk kuluessa.


Ristomatti Ratian KAIHO- arkkumallisto lanseerataan 19.4.2011

Uutuutena Viipurin Hautaustoimistosta sekä Hautauspalvelu Aaltonen Oy:sta saatavissa Ristomatti Ratian suunnittelema ekologinen KAIHO-mallisto. Kaihon tarkoitus on olla yksilöllinen, tyylikäs ja luonnonläheistä tunnelmaa välittävä mallisto.  

"Saaristomerellä, suuren veden äärellä tunnen ikuisuuden olevan vahvasti läsnä. Yksinkertainen Saaristo-kirstuni edustaa turhasta riisuttua elämää, kunnon arkea. Samaa selkeyttä ja rauhaa haluan Meren luoto -arkulla ja Rannan kivi -uurnalla tarjota ihmisen viimeiselle matkalle", kertoo Ristomatti Ratia tiedotteessa.  Ratian tarkoituksena on ilmentää, että arkkuvalinnalla voidaan tuoda esiin kuolleen läheisen arvoja ja luonnnetta.

 

Toimistoistamme on saatavissa välittömästi lanseerauksen jälkeen KAIHO-mallistoa. Meillä on myös nähtävissä monia arkkumalleja luonnollisessa koossaan. 


Honkanummen kappeleissa remontti valmis 1/2012

Hietaniemen uudessa kappelissa maalausremontti valmis 4/2011I


Espoossa Olarin kirkon remontiti valmis 12/2011

Vantaan Pyhän Laurin kappelin iso sali otetaan käyttöön 1.9.2010

Suuresta remontista valmistunut kappeli Helsinginpitäjällä aloittaa toimintansa.
Pyhän Laurin kappelissa on iso sali, jossa on 130 paikkaa sekä pieni sali, jossa on paikat 30 henkilölle. Pieni sali otetaan käyttöön 15.9.2010. Tuhkan luovutushuoneessa on tila 10 henkilölle. Erillisellä ajanvarauksella on mahdollisuus jättää jäähyväiset vielä puoli tuntia ennen siunausta rauhallisessa jäähyväis-huoneessa.

Malmilla toimisto- ja odotustila remontti valmis 9/2010  


Kuolema ja työ-seminaari 28.10.2009 Helsingissä
Suomen Hautaustoimistojen Liitto ry järjestää Marina Congress Centerissä 28.10.2009 seminaarin, jonka tarkoituksena on tehdä alan ammatilaisten työ näkyväksi. Samalla tarjoutuu tilaisuus tutustua kuoleman ja surun parissa tehtävään työhön.

Dosentti Gustaf Molander: Matka mullan alle- kuolematyöntekijän arki kirja julkistettu 5.6.2009

Erikoislääkäri, psykologi, dosentti Gustaf Molander tutki 1.9.2005- 16.4.2008 "kuolemantyöntekijöiden" arkea ja siinä jaksamista. Kirja nostaa yleiseen tietoisuuteen viimeisen matkan vaiheet. Työsuojelurahaston tutkimus- ja kehityshanke 104311


Hietaniemen vanhan kappelin remontti valmis 5/ 2009

Honkanummen uurniremontti valmis 5/2009